Soms als ik het nieuws lees komt het heel hard binnen. Meestal neem ik het nieuws ter kennisgeving aan, soms lees ik nog wat verder, maar vanmiddag lees ik nieuws dat mijn hart letterlijk in stukken scheurt. Een moeder heeft haar driejarige kindje alleen thuis gelaten zonder eten of drinken. Het kindje sterft een eenzame dood. Ik schrik van het nieuws, wat voor beest moet je zijn om je hulpeloze kind alleen thuis te laten verhongeren. Een monster in mijn ogen.

Wat moet dit meisje bang en eenzaam zijn geweest. Wat is het leven toch ontzettend oneerlijk. Mijn lieve mooie Juliëtte* zou ook drie zijn geweest op dit moment. Wat zou ik er veel voor over hebben om haar nog één dag in mijn leven te mogen hebben, om haar te knuffelen en te vertellen hoeveel ik van haar hou. We hadden haar een prachtige toekomst te bieden vol met liefde. Dit nieuwsbericht maakt mij boos, mijn hart scheurt in stukjes en wederom voel ik dat er geen gerechtigheid is. Waarom moest mijn kind gaan terwijl er een prachtige toekomst aan haar voeten lag terwijl een andere moeder (en terwijl ik dit typ wil ik haar geen moeder noemen want in mijn ogen is dit geen moeder) haar kind gewoonweg dood laat gaan. Altijd zoek ik naar een verklaring waarom mijn kind stierf, en waarom niet het kind van iemand die er toch niet voor zou zorgen.

Ik weet dat het niet eerlijker zou zijn als het het kind van iemand anders zou zijn geweest, maar tijdens het lezen van een nieuwsbericht als dit vind ik het wel enorm oneerlijk. Ik zou wel een goede moeder zijn geweest voor mijn kind en haar hebben opgevoed met liefde, warmte en geluk. Na het lezen schenk ik een kop thee in en ga zitten. Ik denk aan het meisje wiens leven veel te kort duurde en ik droom over mijn prachtige dochter. Op dit moment word ik overvallen met dankbaarheid: tijdens Juliëtte’s korte leven heb ik haar al mijn liefde kunnen geven en is zij geen moment alleen geweest.

Sanne Veldhuijzen: is mama van vier prachtige dochters, waarvan ze helaas eentje niet kan zien opgroeien, en een zoon. Ze houdt van reizen, winkelen, wijn en leuke dingen ondernemen met haar lieve kinderen.