Book Group: Relatie

Oker

Oker

Een Nederlands echtpaar vertrekt met hun vierjarige dochtertje voor enkele maanden naar Californië. Het avontuur van zo’n langer verblijf in de nieuwe wereld, het plezier van rondreizen door afwisselende landschappen – het wordt overschaduwd door een verdriet dat zij in stilte samen met zich meedragen. Treffend beschrijft Oker hoe het gezin zijn plek vindt op vreemde bodem. In mooie zinnen wordt de lezer meegenomen in het Route66-gevoel, maar ook in de pijn die hen onderweg vergezelt. Het eindeloze okergele landschap, de afwisseling van adembenemend mooie bergen en ontzagwekkend diepe kloven – dit alles vormt het ruige decor voor een verhaal over liefde die volhoudt onder zware omstandigheden. Waar zoveel schaduw is, moet sterk licht zijn. Een indrukwekkende roman met waargebeurde elementen. Een roadtrip. Beschouwend, maar ook luchtig, avontuurlijk. Een lach, een traan, een weg. Robin Elias is de gezamenlijke schrijversnaam van David Onnekink en Martine Veldhuizen. Oker is hun verhaal, maar verwoord in een literaire vorm die ruimte laat voor verbeelding en verwondering. Een literaire roman als het leven zelf: fascinerend, uitdagend, maar soms ook hartverscheurend.

lees meer...
Tussenruimte

Tussenruimte

Egbert en Annelies leven toe naar de geboorte van hun eerste kind. Hun relatie komt onder druk te staan als hun eersteling niet levensvatbaar blijkt te zijn. Annelies is ten prooi aan diepe rouw, Egbert zoekt houvast in structuur en regelmaat, wil zo snel mogelijk weer aan het werk. Jaren later, tijdens een vakantie op Lanzarote op uitnodiging van de ouders van Egbert, komen opgekropte emoties omhoog. Net als haar zoon verkeert ook de moeder van wie Egbert geleerd heeft zijn gevoelens voor zichzelf te houden, in een bestaanscrisis. Deze psychologische roman laat zien wat dit voor hen beiden, maar ook voor hun partners betekent.

lees meer...
Samen verder na verlies van een kind

Samen verder na verlies van een kind

De dood van een kind heeft een enorme impact op de relatie tussen ouders. Beiden verwerken het verlies op hun eigen manier. Vaak heel verschillend. Ook de tijd heeft invloed op hun rouw. Soms lukt het hun niet om samen verder te gaan, maar soms is het beter om uit elkaar te gaan. Er is daarbij geen goed of fout. Dit boek door psycholoog, rouwbegeleider en ervaringsdeskundige Matznetter helpt je om meer te begrijpen van de processen die er spelen tijdens deze specifieke periode van rouw.  Geschikt voor voor ouders, familieleden, leerkrachten en hulpverleners.

lees meer...
Ik had je gedacht mijn kind

Ik had je gedacht mijn kind

Dit boek is geschreven door een ziekenhuisarts over de dood van zijn twee kinderen. De eerste baby leefde maar één week. Over het tweede kind zal niet gezond zijn. Enkele pogingen nadien om een kind te krijgen mislukten. De vader beschreef het verdriet van hem en zijn vrouw hartverscheurend en toen hij ontdekte dat zijn vrouw een dagboek over het gebeuren had bijgehouden, werden er gedeelten van dat dagboek bijgevoegd. Hij ontdekte toen pas hoe ook zij had geleden. Het echtpaar vond elkaar daardoor terug.

lees meer...