Book Group: Rouw - Pril verlies

Als je je kindje verliest in de zwangerschap

Als je je kindje verliest in de zwangerschap

Dit unieke boek is voor jou als je een kindje bent verloren in de zwangerschap. Hoe pril ook, hoelang geleden ook. Misschien ging het bij jou over een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een abortus. Je kunt je afvragen: hoe kan ik weer verdergaan na zo’n verlies? De impact van verlies kan namelijk groot zijn en wordt vaak onderschat.

Daarom is dit mooi vormgegeven (ver)werkboek er, vol met prachtige gedichten, uitnodigende vragen en toegankelijke suggesties. Je kunt het alleen of samen met je partner invullen. Zo maak je er een dierbaar en persoonlijk bewaarboek van.

lees meer...
Maar ik hield al wel van je

Maar ik hield al wel van je

Een openhartig en herkenbaar boek over miskramen. In september 2005, drie weken na haar bruiloft, krijgt Marjolijn de Cocq haar eerste miskraam. Ze stort van een hoge top in een diep dal – en er zullen nog drie miskramen volgen. In die jaren ondervindt ze hoe moeilijk het is om erover te praten en hoe goedbedoelde reacties vaak verkeerd vallen. Mensen schrikken als ze het vertelt. Ze wil ze hun ongemak besparen. En ze wil zichzelf hun ongemak besparen. Gebaseerd op de dagboeken die ze bijhield, schrijft De Cocq nu een persoonlijk essay over haar verdriet, en over het geluk van de twee kinderen die er wel mochten komen. Over pijn, over onbegrip, over schuldgevoel en eenzaamheid.

Jaarlijks krijgen 11,5 op de 1000 vrouwen een miskraam – en dat zijn alleen de geregistreerde gevallen. Geen miskraam is hetzelfde. Iedereen ervaart haar of zijn eigen leed. De Cocq laat in Maar ik hield al wel van je zien dat er niet hoeft te worden gezwegen en geslikt en weggestopt en gerelativeerd. Op sensitieve en ontroerende wijze gaat ze het taboe op miskramen te lijf.

lees meer...
Mama Baas

Mama Baas

Een positieve zwangerschapstest in de hand, een hart dat sneller klopt en een hoofd vol dromen. En dan… loopt het fout. In deze nieuwe titel in de reeks Mama’s vertellen delen (wens)mama’s en -papa’s hun verhaal. Ze vertellen over hun miskraam en de impact ervan, over hun verdriet en het verlies en hoe ze daarmee omgingen. Want een miskraam mag dan nog steeds een taboe zijn, toch worden heel wat wensouders ermee geconfronteerd. Weten dat je niet alleen staat en (h)erkenning vinden in het verhaal van anderen is een belangrijk deel van het verwerkingsproces

lees meer...
Te mooi voor deze wereld

Te mooi voor deze wereld

Eén op de tien zwangerschappen eindigt in een miskraam. Voor stellen die dit meemaken is het verdrietig, het einde van een liefdevolle wens. Veel vrouwen praten er niet over. De auteur beschrijft gedetailleerd wat er allemaal met haar en haar gezin gebeurt. Hoe ze zich voelt of wat ze tot haar verbazing juist niet voelt, welke beslissingen ze allemaal moet nemen, hoe ze graag geholpen wil worden, medisch maar ook door haar omgeving en hoe sommigen dat goed doen.

lees meer...
Ongekend verlies

Ongekend verlies

Een op de vier zwangere vrouwen krijgt een miskraam – een ingrijpende gebeurtenis voor de vrouw, haar partner en het gezin. Zwangerschapsverlies is een onderwerp waar nog steeds een taboe op rust. In dit boek beschrijft de auteur de medische en psychosociale gevolgen van een miskraam en sterfte rond de geboorte. Zij interviewde negen bekende Nederlanders over hun zwangerschapsverlies. Onder anderen Manon Thomas, Xaviera Hollander, Gerda Havertong en Bas Westerweel vertellen over het verlies van hun ongeboren kindje, het ongeloof, de pijn, het afscheid, het onbegrip van de omgeving en de rouwverwerkingsfase. Ook sprak zij uitgebreid met huisartsen, verloskundigen, gynaecologen en wetenschappers over hun praktijkervaringen en onderzoeken naar de mogelijke oorzaken van miskramen en sterfte rond de geboorte. Het boek is een standaardwerk voor iedereen die geconfronteerd wordt met miskramen en sterfte rond de geboorte.

lees meer...
Begeleiding van vrouwen met een miskraam

Begeleiding van vrouwen met een miskraam

Als een vrouw haar prille zwangerschap verliest, weet ze vaak niet hoe ze die ervaring goed kan verwerken. Dan heeft de verloskundige of echoscopist een belangrijke rol. Maar hoe begeleid je als hulpverlener de vrouwen met een miskraam of abortus ook goed op psychologisch emotioneel gebied? Dit boek kan je daarbij helpen. Het staat vol met praktische tips, praktijkvoorbeelden, ervaringsverhalen, stappenplannen en checklists. Geschikt voor zorgverlener en voor ouders.

lees meer...
Als je een prille zwangerschap verliest

Als je een prille zwangerschap verliest

Bijna een op de vier zwangerschappen eindigt in een miskraam. De impact ervan wordt door de buitenwereld echter vaak onderschat. Veel ouders hebben het namelijk moeilijk om hun verlies te verwerken. Want hoe rouw je om een kindje dat je nooit echt hebt gekend? En hoe ga je om met de angst dat het bij een volgende zwangerschap misschien weer fout kan gaan? Dit unieke boek brengt de expertise van een vrouwenarts, een psycholoog en een sociaal verpleegkundige samen. Zij beantwoorden op een toegankelijke manier alle medische en psychologische vragen die met een miskraam gepaard gaan. Ook laten zij mensen aan het woord die hun ongeboren kind verloren hebben. Hun getuigenissen bieden lotgenoten herkenning, inzicht en steun.

lees meer...
In de zee van mama's buik

In de zee van mama's buik

Een symbolisch prentenboek over een weinig behandeld thema: miskraam. Precies verbeeld illustraties van conceptie tot zwangerschap. De moeder leest voor aan het oudere kind. Kinderboek geschikt vanaf 4 jaar.

lees meer...