Book Group: Kinderen - 0 tot 6 jaar

Kikker en het vogeltje

Kikker en het vogeltje

Prentenboek over Kikker die een dood vogeltje heeft gevonden. Samen met zijn vrienden gaat hij de vogel begraven. Geschikt vanaf 4 jaar.

lees meer...
Mijn kleine grote zus

Mijn kleine grote zus

Mijn kleine grote zus vertelt op een zachte, luchtige en kinderlijke manier over hoe een grote zus in de wolken een rol speelt in het leven van schaapje. Het kartonboekje is op rijm geschreven en bevat fantasierijke, grappige illustraties van hoe kleine grote zus ondanks dat zij er niet meer is, toch haar aanwezigheid laat blijken. Zowel op gewone als bijzondere dagen, zoals Kerst en vakantiedagen, is ze te vinden in kleine tekens als een vlinder of een ster. Een boek dat troost biedt omdat het laat zien dat de band tussen brusjes (broertjes en zusjes) altijd blijft bestaan. Geschikt van 1 tot 6 jaar.

lees meer...
Mijn kleine grote broer

Mijn kleine grote broer

Een prachtig hardcover boekje voor de allerkleinsten, geschreven door Sanne Ovaere en geïllustreerd door Sofie Buydens. Het vertelt op een zachte, luchtige en kinderlijke manier over hoe een grote broer in de wolken een rol speelt in het leven van een brusje. Het boek is op rijm geschreven en bevat fantasierijke, grappige illustraties van hoe kleine grote broer toch stiekem telkens een handje helpt of zijn aanwezigheid in kleine tekens laat blijken. Geschikt van 1 tot 6 jaar.Sann

lees meer...
Hemeltjelief

Hemeltjelief

Prentenboek met prachtige tekeningen in pastelkleuren waarin Bas, de hond van Julia, aan haar uitlegt hoe de hemel er volgens hem uitziet. Geschikt vanaf 3 jaar.

lees meer...
Woezel en Pip - Dag lief Muisje

Woezel en Pip - Dag lief Muisje

Woezel en Pip rennen door het bos. Ze zien Muisje liggen. Hij ligt heel stil. Gevoelig en toegankelijk prentenboek over het verliezen van een dierbare en afscheid nemen binnen de veilig en vertrouwde belevingswereld van de Tovertuin. Geschikt vanaf 2 jaar.

lees meer...
Het egeltje onder de oude boom

Het egeltje onder de oude boom

Egeltje wordt geboren op een mooie winterdag. Papa en mama egel zijn erg blij met hun kindje. Egeltje groeit flink en hij krijgt stevige stekels. Maar na een paar maanden begint mama egel zich ongerust te maken. Egeltje speelt niet zoals de andere egeltjes en zijn stekeltjes leken wel slapper te worden. Dokter uil  onderzoekt egeltje en al snel is duidelijk dat egeltje erg ziek is en niet meer beter zal worden. Als de zomer op zijn eind loopt, nemen papa en mama egel afscheid. Ze begraven hun kindje onder de dikke oude boom, op het plekje waar hij zo vaak naar de bladeren had liggen kijken. Geschikt vanaf 4 jaar

lees meer...
Lieve Oma Pluis

Lieve Oma Pluis

Oma Pluis is doodgegaan en Nijntje heeft veel verdriet. Oma wordt thuis opgebaard en de begrafenis vindt plaats op een rustig plekje in het bos. Tenslotte zien we Nijntje plantjes brengen naar het graf. Een moeilijk thema dat op lichtvoetige en directe wijze beschreven is en aansluit bij de kinderlijke belevingswereld. Geschikt vanaf 2 jaar.

lees meer...