Book Group: Kinderen - 0 tot 6 jaar

Sammie

Sammie

Sammie.

Een prentenboek over de stille geboorte van Sammie. Het liefdevolle en gelukkige gezin: mama Lotte, papa Freek en hun twee kinderen Fem en Guus, beleven samen fijne, maar ook heel verdrietige tijden.

Op een dag is mama zwanger. In deel een is Iedereen blij! Het wordt een heerlijke zwangerschap; de baby groeit goed en wordt nu al omringd door veel liefde en warmte. Wat is de baby welkom! Iedereen kijkt uit naar de komst van de kleine. In deel twee krijgt het gezin een trieste mededeling te verwerken. Geluk slaat plotseling om in intens verdriet. Het gezin is ontroostbaar. Samen proberen ze dit verdriet zo goed mogelijk te verwerken. Sammie werd stil, maar in liefde geboren. Ze heeft in alle harten een onuitwisbaar plaatsje verworven!

Link: Klik hier om Sammie te kopen
lees meer...
Een doos vol herinneringen

Een doos vol herinneringen

Een doos vol herinneringen.

Kleine Beer krijgt een klein zusje, daar kijkt hij erg naar uit! Maar even later hoort hij dat baby Bel is doodgegaan. Iedereen is verdrietig, en het is tijd om afscheid te nemen. Kleine Beer wil graag herinneringen aan zijn babyzusje bewaren, maar hoe verzamel je herinneringen aan iemand die niet oud is geworden? Gelukkig komt Kleine Beer na een bezoek aan oma op een goed idee. Een warm prentenboek dat troost kan bieden aan families die een kindje verliezen. Voor iedereen vanaf 5 jaar.

 

Link: Klik hier om Een doos vol herinneringen te kopen
lees meer...
Nu ga ik dag zeggen

Nu ga ik dag zeggen

Nu ga ik dag zeggen.
Hoe leg je uit wat begraven en cremeren is? en wat vertel je een kind na het verlies van een dierbare? Moeilijke vragen waarin je kinderen op de juiste manier wilt ondersteunen.

Het verhaal en invulboek ‘Nu ga ik dag zeggen’ geeft ondersteuning in het beantwoorden van deze moeilijke vragen en is speciaal geschreven om kinderen te leren over verlies, afscheid en herinneringen.

Link: Klik hier om Nu ga ik dag zeggen te kopen
lees meer...
Het alfabet voor groot verdriet

Het alfabet voor groot verdriet

Het alfabet voor groot verdriet

Dit boek helpt ons bij wat we zo moeilijk vinden: kinderen bijstaan in groot verdriet. In een heldere, zachte en toegankelijk taal legt psychiater en rouwdeskundige Uus Knops cruciale woorden uit die te maken hebben met de dood. Omdat kinderen die uitleg verdienen. Bij elke letter van het alfabet maakte Sassafras De Bruyn een prachtige en gevoelige illustratie die de woorden aanvult en uitnodigt om het gesprek verder te zetten.
Je pakt dit waardevolle woordenboek op schoot, wanneer iemand sterft. Of je neemt het erbij als je kind al spelend of al etend luidop vragen stelt. Omdat er een dode vogel in de goot ligt: wat is dat eigenlijk, de dood? Of als je kind opa zo mist. Wel, kijk eens bij de D van ‘dood’ en bij de M van ‘missen’. Of bij de T van ‘troost’.
‘Het alfabet voor groot verdriet’ verdient een plaatsje op je schoot of in je boekenkast. Dit alfa-bedje spreidt een warm deken uit. Hieronder ontstaan de meest wonderlijke gesprekken, waardoor groot verdriet toch omarmd wordt.

Link: klik hier om Het alfabet voor groot verdriet te kopen
lees meer...
Sterrenkind

Sterrenkind

De hoofdpersoon in Sterrenkind heeft een bijzondere broer. Elke avond kijkt ze naar hem: hij is de stralendste ster in de nacht. In haar dromen spelen ze samen, tot de ochtend aanbreekt en ze terugkeert naar het gewone leven.

Debora d’Hont-Dieleman gebruikte haar eigen ervaring als sterrenmoeder om een prachtig prentenboek te schrijven voor elk kind met een sterrenbroertje of -zusje: een kindje dat misschien niet op aarde voortleeft, maar toch zeker in de harten van familie. Ze geniet dagelijks van haar prachtige dochter, maar het gemis van haar eerstgeboren zoontje is groot. Hij is in 2018 stil geboren.
Amber Moonen verbeeldde het verhaal op sprookjesachtige wijze. Een prentenboek dat troost biedt – of, als je het verhaal erachter niet kent, een wereld om in weg te dromen…

De wereld van ouders die hun baby onverwachts verliezen stort in. Steun, begrip en hulp is dan ontzettend belangrijk. Daarom is een deel van de opbrengst van dit boek bestemd voor Stille Levens.

Link: Klik hier om het boek te kopen
lees meer...
Kikker en het vogeltje

Kikker en het vogeltje

Prentenboek over Kikker die een dood vogeltje heeft gevonden. Samen met zijn vrienden gaat hij de vogel begraven. Geschikt vanaf 4 jaar.

lees meer...
Mijn kleine grote zus

Mijn kleine grote zus

Mijn kleine grote zus vertelt op een zachte, luchtige en kinderlijke manier over hoe een grote zus in de wolken een rol speelt in het leven van schaapje. Het kartonboekje is op rijm geschreven en bevat fantasierijke, grappige illustraties van hoe kleine grote zus ondanks dat zij er niet meer is, toch haar aanwezigheid laat blijken. Zowel op gewone als bijzondere dagen, zoals Kerst en vakantiedagen, is ze te vinden in kleine tekens als een vlinder of een ster. Een boek dat troost biedt omdat het laat zien dat de band tussen brusjes (broertjes en zusjes) altijd blijft bestaan. Geschikt van 1 tot 6 jaar.

lees meer...
Mijn kleine grote broer

Mijn kleine grote broer

Een prachtig hardcover boekje voor de allerkleinsten, geschreven door Sanne Ovaere en geïllustreerd door Sofie Buydens. Het vertelt op een zachte, luchtige en kinderlijke manier over hoe een grote broer in de wolken een rol speelt in het leven van een brusje. Het boek is op rijm geschreven en bevat fantasierijke, grappige illustraties van hoe kleine grote broer toch stiekem telkens een handje helpt of zijn aanwezigheid in kleine tekens laat blijken. Geschikt van 1 tot 6 jaar.Sann

lees meer...