Book Group: Documentaires

Leven naast de dood

Leven naast de dood

BNNVARA: Leven naast de dood

Het is de nachtmerrie van elke ouder: een kind verliezen. ‘Leven naast de dood’ portretteert ouders die een kind zijn verloren door ziekte, geweld of zelfdoding. Bij de een is het net gebeurd en bij de ander is het bijna dertig jaar geleden. Allemaal zitten zij in een ander moment van hun rouw. En rouwen ze op hun eigen manier. Hoe voelt het om na het overlijden van je kind weer op het schoolplein te staan? Wat doe je als er op je werk geen ruimte is voor jouw verdriet? En: Hoe zorg je dat je de andere kinderen niet tekortdoet en er ook voor hen bent als je zelf wordt opgeslokt door de allesomvattende rouw?

‘Leven naast de dood’ is vanaf 14 mei wekelijks om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

‘Leven naast de dood’ is een coproductie van BNNVARA en TVBV

Terug te kijken via NPO start

lees meer...
EO ik mis je vanaf minuut 11.30

EO ik mis je vanaf minuut 11.30

Verdriet mocht Anke Crielaard eigenlijk niet tonen, nadat ze haar doodgeboren kindje had gekregen. Het baby’tje krijgt een nummer op een begraafplaats. Jarenlang kampt ze met een schuldgevoel, totdat haar man Ad ziek wordt en ze het plan opvatten om hun kindje te herbegraven, samen met haar man, wanneer hij overlijdt. Vanaf dat moment is na al die jaren eindelijk het schuldgevoel weg.

In deze aflevering van EO ik mis je, vanaf minuut 11.30 het verhaal van Anke

Seizoen 9, aflevering 35

lees meer...
Documentaire - Stil Leven

Documentaire - Stil Leven

Gratis te bekijken via NPO, via de link bovenaan bij ‘koop nu’.

Stil leven: een persoonlijk verhaal over stilgeboorte

De documentaire Stil Leven van Rowan Blijd en Ruby Cruden gaat over stilgeboorte, gebaseerd op het persoonlijke verhaal van Rowan en bedoeld om het zwijgen rondom de mindere leuke kanten van zwangerschap te doorbreken en hoop te bieden.

We volgen programmamaker Rowan Blijd die in 2019 haar zoon Amari verloor na een zwangerschap van 38 weken. Via homevideobeelden van voor, tijdens en na de bevalling maak je het proces mee aan Rowan haar zijde. Daarnaast praat Rowan met de mensen die er voor haar zijn geweest in deze intense periode. Zo spreekt ze onder andere voor het eerst uitgebreid met haar ouders, de arts en uitvaartleidster over wat er allemaal is gebeurd. ‘Stil Leven’ vertelt het verhaal van de levenloos geboren Amari. Verteld vanuit het perspectief van zijn moeder. Met dromen, verwachtingen en hoop die verdwijnt na het verschrikkelijke nieuws. Wat voor impact heeft de oorverdovende stilte op haar leven?

lees meer...