linkpagina

Er zijn veel websites die informatie geven over het overlijden van een baby. Er zijn ook veel websites die diensten of producten aanbieden die hiermee te maken hebben. We willen zo volledig mogelijk zijn in het aanbieden van links naar sites met betrouwbare informatie en diensten. Met geen van de genoemde sites onderhouden wij commerciële of gesponsorde banden. De websites waar wij naar verwijzen worden niet door ons beheerd. Voor de inhoud van de informatie van deze websites draagt Stille Levens dan ook geen enkele verantwoordelijkheid.

Heb je een websitetip? Laat het ons weten via redactie@stillelevens.nl.

Diversen

De Watermethode Uitleg over methode om baby’s op te baren in water.
Hemelvlucht Verstrooien van as via een heliumballon of vuurpijl.
Herdenkingsbossen Mogelijkheid tot het laten plaatsen van een herdenkingsboom in Bos van de Toekomst van Staatsbosbeheer.
Herinneringsbankjes Mogelijkheid tot het laten plaatsen van een herinneringsbankje in Bos van de Toekomst van Staatsbosbeheer.
Herinneringsboom Een fijne herinneringsplek, waar mensen uit heel Nederland rust vinden om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen in hun leven.
Hugo Magazine Hugo Magazine gaat niet alleen over het enorme verdriet, maar ook over de liefde en trots die zoveel ouders ervaren. Een magazine vol met herkenning, troost en praktische tips om dit verlies te verweven in je leven.
Mijn Vogeltje Beeldjes van kunsthars: kleurrijk, en levendig, voor op een kindergrafje.
Nel Magazine Een trots tijdschrift voor ouders (én iedereen daaromheen) van een overleden kind.

Gedichten

Kistjes, mandjes en doeken

Afscheidskistjes Kistjes, mandjes en kleding
Akidia Kisten, een mandje, enkele kinderkisten.
Amelius Grote collectie kindermandjes.
Beerenberg Kistjes, wilgenmanden, urnen.
Hart van Hout - Arnaldo Lopez Houten hartvormige kistjes
Hemelwieg Handgemaakte vilten met zijde wiegjes.
Henk Boerland Kindermanden in de afmetingen 30-45-60 cm.
Kleine Vlinder Mandjes/kistjes, kleding en herrinneringsbox.

Kleding

Monpetit kleding Kleding voor kleine en premature baby’s vanaf 19 weken, met maattabel.
Neomaatje Prematuur babykleding en couveuse kleertjes voor de allerkleinsten.
Prematuur Kleding voor prematuur en/of dysmatuur geboren baby’s vanaf ongeveer 24 weken zwangerschap.

Urnen

Vervoer

Baby Druk Ontwerp zelf een geboorteposter.
Body Casting Voor de mooiste hand- en/of voetafdrukjes.
Box of Memories

Je shopt hier memoryboxen om spulletjes van je overleden baby in te bewaren. De boxen zijn te personaliseren.

Briefkaars Beschrijfbaar wasvel dat opgerold kan worden tot kaartje, voor persoonlijke boodschappen.
Een Sam voor jou Sam is een zandknuffel met het geboortegewicht van je overleden baby
Finaste Voor o.a. gepersonaliseerde sieraden.
Gedenkwebshop Passende troostcadeaus en gedenkgeschenken om je dierbare te herdenken. Van urns en assieraden tot fotolijsten en troostboxjes.
Geef een boompje Voor iedere gelegenheid een boompje cadeau, kies uit 12 boompjes, allemaal met een eigen symboliek.

Onderstaande herinneringsdozen zijn kosteloze services.

Stichting Hanne Website met tips en informatie en een memory box voor ouders na het overlijden van hun baby.
Stichting Phéron Stichting Phéron biedt een Phéron Memory Box aan, die via zorgverleners in het ziekenhuis bij ouders komt. De herinneringsdoos bevat zachte troost- en herinneringsitems.

Afscheidsmomenten Landelijk netwerk van gekwalificeerde afscheidsfotografen met allemaal dezelfde passie: het vastleggen van het afscheid van een dierbare.
Aya Memoriam Foundation De Aya Memoriam Foundation fotografeert kosteloos in ziekenhuizen en in de thuis situatie, ongeachte de zwangerschapsduur of jonge leeftijd van het kind. Werkzaam in Zuid-Holland, Noord- Holland, Overijssel en Drenthe.
De gevoelige plaat Uitvaart- en rouwfotografie.
Early Birds Stichting Early Birds fotografeert zieke kinderen geboren tussen de 24-36 weken die minimaal 3 weken in het ziekenhuis blijven.
Fotografie Marjolijn de Graaf Ziekenhuis fotosessie met Stichting Early Birds fotograaf Marjolijn de Graaf, enkel in omgeving Utrecht.
http://www.dasknuss.nl/ Als er iemand in jullie gezin ontbreekt is het laten maken van gezinsfoto’s niet vanzelfsprekend. Leegte is zichtbaar én voelbaar! Maar dat kan ook anders. Schaduwfoto maakt jouw gezins- of familiefoto weer compleet in de vorm van een Schaduw. Hand in hand met jouw overleden dierbare.
Living Memories Stichting Living Memories biedt kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte de mogelijkheid kosteloos via video- of audio-opname hun levensverhaal vast te leggen
Make a Memory Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met 17 jaar.

 
 

Kusje in de wind Community waarin ‘sterrenouders’ herkenning en erkenning kunnen vinden en waarbij vanuit de gekoppelde Facebookpagina ouders de mogelijkheid wordt geboden om zelfgeschreven gedichten te laten toevoegen aan gedichtenbundels.
Praten over verlies Praten over verlies is een initiatief van uitvaartorganisatie Yarden en oorspronkelijk vrijwilligersorganisatie Humanitas. Gratis en anoniem chatten met een vrijwilliger of vragen stellen over problemen rondom verlies en rouw.
Troost.nl Een samenwerkingsinitiatief met Stichting Make a Memory: veelzijdige informatie die liefde, moed en kracht wil geven aan ouders na het overlijden van hun kind.
TweelingEngeltjes Online contactgroep voor en door ouders van een overleden tweeling.
Wereldlichtjesdag Elke tweede zondag van december branden om 19:00 uur kaarsen voor overleden kinderen wereldwijd. Op de website vind je een overzicht van alle locaties in Europa.

Buro Nazorg Bestand met zoekfunctie voor het vinden van professionele verlies- en rouwbegeleiders.Biedt gecertificeerde basistrainingen en opleidingen voor professionals die te maken hebben met verlies.
EMDR therapeuten Bestand met zoekfunctie voor het vinden van EMDR-therapeuten (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en informatieve site met uitleg over EMDR.
Land van Rouw Bestand met zoekfunctie voor het vinden van professionele rouwbegeleiders en verliesconsulenten. Land van Rouw is een post-HBO opleiding die opleidt tot rouwbegeleider en verliesconsulent.
Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR) Beroepsvereniging van ritueelbegeleiders.
LSV Bestand met zoekfunctie voor het vinden van rouwtherapeuten, professionele rouwbegeleiders en vrijwillige rouwzorgers. LSV (Landelijk Steunpunt Verlies) is een post-HBO opleiding die opleidt tot rouw- en verliesbegeleiders.
Miskraambegeleiding Nederland Miskraambegeleiding Nederland is er voor de optimale begeleiding van vrouwen met een miskraam.
NFG Bestand met zoekfunctie voor het vinden van een therapeut van de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg), een onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor professionals werkzaam in het complementaire psychosociale werkveld.
NVP Bestand met zoekfunctie voor het vinden van psychotherapeuten van de NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie), wetenschappelijke beroepsvereniging met tevens algemene informatie over psychotherapeuten.

De Verloskundige Informatieplatform van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) met uitleg hoe de verloskundige voor, tijdens en na je zwangerschap een zwangerschap begeleidt.
DeGynaecoloog Informatieplatform in elke levensfase van de NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie).
Kenniscentrum Kraamzorg Informatie over de inhoud van het beroep van de kraamverzorgende.
KNOV Informatie over de Koninklijke Nederlandse Organisatie van en voor Verloskundigen.
LKPZ Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en zwangerschap is een gezamenlijk initiatief van professionals die werkzaam zijn binnen het gebied van psychiatrie en zwangerschap.
NBvD Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s. Informatie over wat een doula is en een bestand met zoekfunctie voor een doula in de buurt.
NVK Informatie over de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.
NVOG Informatie over de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie.

Anencephaly.info Informatie, ervaringen en research van en door ouders over anencephaly.
Aya Memoriam Foundation De Aya Memoriam Foundation fotografeert kosteloos in ziekenhuizen en in de thuissituatie, ongeachte de zwangerschapsduur of jonge leeftijd van het kind. Werkzaam in Zuid-Holland, Noord-Holland, Overijssel en Drenthe.
Care4Neo Organisatie die belangen behartigt voor ouders met een couveusekindje.
Erfelijkheid.nl Geeft via site en brochures informatie over erfelijkheid en de gevolgen daarvan.
Freya Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.
Hellp Stichting Stichting Hellp is een patiëntenorganisatie die helpt bij het vinden antwoorden op vragen rondom PE/HELLP. Ook lotgenotencontact.
Hoe?Verder Informatie over het al dan niet voortzetten van een gewenste zwangerschap.
Lieve Engeltjes Een online lotgenotencontactgroep voor iedereen die te maken heeft met het overlijden van een (jong) kind. Er kan contact gelegd worden met lotgenoten. Contact verloopt via e-mail.

Stichting Achter de Regenboog Stichting Achter de Regenboog ondersteunt kinderen en jongeren bij het verwerken van het verlies van een dierbare zodat deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.
Stichting Jonge Helden Stichting Jonge Helden heeft als doel het voorkomen dat kinderen/tieners ernstig vastlopen, nadat ze met een ingrijpend verlies te maken hebben gehad dat ze niet (voldoende) hebben kunnen verwerken.

Er zijn in Nederland verschillende uitvaartbegeleiders gespecialiseerd in baby- en kinderuitvaarten. Ouders hebben vaak ook goede ervaringen met uitvaartbegeleiders die hier niet gespecialiseerd in zijn. Ga af op je (telefonische) eerste indruk en je gevoel hierbij. Onderstaand een overzicht van uitvaartbegeleiders die zich gespecialiseerd hebben in baby- en kinderuitvaarten.

Babyster Uitvaartzorg Regio Noord-Holland en Zuid-Holland
Carla van der Burg Regio Groningen.
De Kleine Ster Regio Zuid-Holland.
De Schelp Regio Zuid-Holland.
De Wending Regio Utrecht.

Anencephaly.info Informatie, ervaringen en research van en door ouders over anencephaly.
Aya Memoriam Foundation De Aya Memoriam Foundation fotografeert kosteloos in ziekenhuizen en in de thuissituatie, ongeachte de zwangerschapsduur of jonge leeftijd van het kind. Werkzaam in Zuid-Holland, Noord-Holland, Overijssel en Drenthe.
Care4Neo Organisatie die belangen behartigt voor ouders met een couveusekindje.
Erfelijkheid.nl Geeft via site en brochures informatie over erfelijkheid en de gevolgen daarvan.
Freya Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.
Hellp Stichting Stichting Hellp is een patiëntenorganisatie die helpt bij het vinden antwoorden op vragen rondom PE/HELLP. Ook lotgenotencontact.
Hoe?Verder Informatie over het al dan niet voortzetten van een gewenste zwangerschap.
Lieve Engeltjes Een online lotgenotencontactgroep voor iedereen die te maken heeft met het overlijden van een (jong) kind. Er kan contact gelegd worden met lotgenoten. Contact verloopt via e-mail.