linkpagina

Er zijn veel websites die informatie geven over het overlijden van een baby. Er zijn ook veel websites die diensten of producten aanbieden die hiermee te maken hebben. We willen zo volledig mogelijk zijn in het aanbieden van links naar sites met betrouwbare informatie en diensten. Met geen van de genoemde sites onderhouden wij commerciële of gesponsorde banden. De websites waar wij naar verwijzen worden niet door ons beheerd. Voor de inhoud van de informatie van deze websites draagt Stille Levens dan ook geen enkele verantwoordelijkheid.

Heb je een websitetip? Laat het ons weten via redactie@stillelevens.nl.

Diversen

De Watermethode Uitleg over methode om baby’s op te baren in water.
Hemelvlucht Verstrooien van as via een heliumballon of vuurpijl.
Herdenkingsbossen Mogelijkheid tot het laten plaatsen van een herdenkingsboom in Bos van de Toekomst van Staatsbosbeheer.
Herinneringsbankjes Mogelijkheid tot het laten plaatsen van een herinneringsbankje in Bos van de Toekomst van Staatsbosbeheer.
Hugo Magazine Hugo Magazine gaat niet alleen over het enorme verdriet, maar ook over de liefde en trots die zoveel ouders ervaren. Een magazine vol met herkenning, troost en praktische tips om dit verlies te verweven in je leven.
Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders (LBvR) Beroepsvereniging van ritueelbegeleiders.
Mijn Vogeltje Beeldjes van kunsthars: kleurrijk, en levendig, voor op een kindergrafje.
Nel Magazine Een trots tijdschrift voor ouders (én iedereen daaromheen) van een overleden kind.

Gedichten

Kistjes, mandjes en doeken

Afscheidskistjes Kistjes, mandjes en kleding
Akidia Kisten, een mandje, enkele kinderkisten.
Amelius Grote collectie kindermandjes.
Beerenberg Kistjes, wilgenmanden, urnen.
Hart van Hout - Arnaldo Lopez Houten hartvormige kistjes
Hemelwieg Handgemaakte vilten met zijde wiegjes.
Henk Boerland Kindermanden in de afmetingen 30-45-60 cm.
Kleine Vlinder Mandjes/kistjes, kleding en herrinneringsbox.

Kleding

Monpetit kleding Kleding voor kleine en premature baby’s vanaf 19 weken, met maattabel.
Neomaatje Prematuur babykleding en couveuse kleertjes voor de allerkleinsten.
Prematuur Kleding voor prematuur en/of dysmatuur geboren baby’s vanaf ongeveer 24 weken zwangerschap.

Urnen

Vervoer

Baby Druk

Ontwerp zelf een geboorteposter.


Body Casting

Voor de mooiste hand- en/of voetafdrukjes.


Box of Memories

Je shopt hier memoryboxen om spulletjes van je overleden baby in te bewaren. De boxen zijn te personaliseren.


Briefkaars

Beschrijfbaar wasvel dat opgerold kan worden tot kaartje, voor persoonlijke boodschappen.


Een Sam voor jou

Sam is een zandknuffel met het geboortegewicht van je overleden baby


Finaste

Voor o.a. gepersonaliseerde sieraden.


Gedenkwebshop

Passende troostcadeaus en gedenkgeschenken om je dierbare te herdenken. Van urns en assieraden tot fotolijsten en troostboxjes.


Geef een boompje

Voor iedere gelegenheid een boompje cadeau, kies uit 12 boompjes, allemaal met een eigen symboliek.


Haak Kado

Gehaakte gelukspoppetjes, knuffels en meer.


I remember You

Wanneer afstand doen van kleding van je baby lastig is, maakt I remember You er een deken, kussen of knuffel van.


Jojo & Millows

Lieve troostcadeaus.


Kaya Sieraden

O.a. geboortesieraden, gegraveerde sieraden en meer.


Kinderbomenbos

Plant een boom in het kinderbomenbos.


Kleine Vlindervoetjes

webshop voor troostcadeaus, cadeaus bij verdriet en kaarten. Ook vind je hier producten om de geboortedag van een sterrenkind(eren) te herdenken.


Koester met Liefde

Dit boek is voor ouders die tijdens de zwangerschap, geboorte of kort daarna hun baby zijn verloren. Het is een boek met een aantal vragen die je bewust stil laten staan bij de zwangerschap, het verlies, maar juist ook bij de momenten van koestering. Wat je vol kunt schrijven met jullie dierbare herinneringen en wat je tegen je hart wil drukken om ze te koesteren.


Liefs van Lauren

Liefs van Lauren is een webshop en platform voor herinneringsproducten, troost producten, diensten en lezingen op het gebied van rouw bij kinderen en rondom kinderen.


Mama Loves

Unieke, handgegraveerde sieraden.


Memories of You

Troostvolle herinneringsboeken en kaarten.


Mies to Go

Gepersonaliseerde memorybox om alles van je baby in te bewaren.


Mommies and Miracles

Gepersonaliseerde memoryboxen van hoge kwaliteit.


Moms and Monkeys

Juwelen vol liefde.


MrStarsky

Sterrenhemel posters


OSR

Geef een ster cadeau.


Petit L'amour

Sieraden met een verhaal, om lief te hebben, te koesteren en te bewaren. Om iets te vieren, te gedenken of gewoon omdat je iets heel bijzonders wilt.


Print Candy

Ontwerp hier een eigen geboorteposter.


Saitee

Geboortesteen sieraden.


Sierkracht

Een brede verzameling van gepersonaliseerde sieraden voor mannen en vrouwen.


SoLilly

As-, gedenk-, herinneringssieraden.


Spiritual Garden

Edelstenen en mineralen.


Sterrenliefs

In dit herinneringenboek is er ruimte voor de ouders om te vertellen over de zwangerschap, de bevalling, maar ook over het moment van overlijden. Op deze manier kan het boekje heel waardevol zijn voor de ouders en ook voor de mensen om hen heen. Er is ruimte om foto’s te plakken maar ook om gevoelens of iets anders op papier te zetten.


Studio Glitz

Invulboeken voor ouders van een sterrenkindje. Speciaal babyboek voor het eerste jaar na het overlijden van je baby, een prachtig stijlvol bewaarboek waar je je over je zwangerschap, bevalling maar ook het overlijden, de uitvaart en het eerste jaar na het overlijden van jullie kindje kunt schrijven, waar je kunt vertellen over het plekje van jullie kindje, wanneer je aan je kindje speciaal moet denken, quotes en uitspraken waar je veel kracht uithaalt.


Troostkado

Bij Troostkado shop je cadeau’s welke troost geven. Niet enkel aan de ouders van een overleden baby, maar ook aan de grootouders en andere directe familieleden.


Vlinderkusje

Vlinderkusje is een studio met een missie; Verlies en verdriet bespreekbaar maken en ruimte maken voor de liefde die altijd zal blijven bestaan, ook wanneer het leven eindigt. Anja geeft woorden aan pijn en verdriet bij verlies van een kind of een andere dierbare, en heeft deze woorden en gedichten in diverse producten verwerkt, zoals ansichtkaarten, troosttegels, kaarsjes en meer.


Zonnevogel

Webwinkel met herdenkartikelen en zielsgeschenken.


Stichting Hanne

Website met tips en informatie en een memory box voor ouders na het overlijden van hun baby.


Stichting Phéron

Stichting Phéron biedt een Phéron Memory Box aan, die via zorgverleners in het ziekenhuis bij ouders komt. De herinneringsdoos bevat zachte troost- en herinneringsitems.


Commercieel

Afscheidsmomenten

Landelijk netwerk van gekwalificeerde afscheidsfotografen met allemaal dezelfde passie: het vastleggen van het afscheid van een dierbare.


De gevoelige plaat

Uitvaart- en rouwfotografie.


Fotografie Marjolijn de Graaf

Ziekenhuis fotosessie met Stichting Early Birds fotograaf Marjolijn de Graaf, enkel in omgeving Utrecht.


http://www.dasknuss.nl/

Als er iemand in jullie gezin ontbreekt is het laten maken van gezinsfoto’s niet vanzelfsprekend. Leegte is zichtbaar én voelbaar! Maar dat kan ook anders. Schaduwfoto maakt jouw gezins- of familiefoto weer compleet in de vorm van een Schaduw. Hand in hand met jouw overleden dierbare.


Stilbeeld

Stilbeeld specialiseert in uitvaartfotografie en verzorgd ook fotografie bij o.a. condleances, afscheid thuis, asverstrooiing, etc.


VanEssen

Uitvaart fotografie en video.


Gratis

Aya Memoriam Foundation

De Aya Memoriam Foundation fotografeert kosteloos in ziekenhuizen en in de thuis situatie, ongeachte de zwangerschapsduur of jonge leeftijd van het kind. Werkzaam in Zuid-Holland, Noord- Holland, Overijssel en Drenthe.


Early Birds

Stichting Early Birds fotografeert zieke kinderen geboren tussen de 24-36 weken die minimaal 3 weken in het ziekenhuis blijven.


Living Memories

Stichting Living Memories biedt kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte de mogelijkheid kosteloos via video- of audio-opname hun levensverhaal vast te leggen


Make a Memory

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met 17 jaar.


Stichting Still

Stichting Still Fotografie biedt een fotoreportage aan families van een ernstig ziek kind of ouder of van een zieke, stervende of overleden baby vanaf 13 weken zwangerschap.


 
 

Kusje in de wind

Community waarin ‘sterrenouders’ herkenning en erkenning kunnen vinden en waarbij vanuit de gekoppelde Facebookpagina ouders de mogelijkheid wordt geboden om zelfgeschreven gedichten te laten toevoegen aan gedichtenbundels.


Lieve Engeltjes

Een online lotgenotencontactgroep voor iedereen die te maken heeft met het overlijden van een (jong) kind. Er kan contact gelegd worden met lotgenoten. Contact verloopt via e-mail.


OOK (Ouders Overleden Kind)

Een landelijke zelfhulporganisatie van en voor ouders van een overleden kind die herkenning, troost en perspectief biedt.


Praten over verlies

Praten over verlies is een initiatief van uitvaartorganisatie Yarden en oorspronkelijk vrijwilligersorganisatie Humanitas. Gratis en anoniem chatten met een vrijwilliger of vragen stellen over problemen rondom verlies en rouw.


Stichting SZB

Lotgenotencontactgroep (via mail of persoonlijk contact) voor ouders die een gewenste zwangerschap hebben afgebroken van een baby met een ernstige aandoening.


Stillborn

Website van ervaringsdeskundigen.


Troost.nl

Een samenwerkingsinitiatief met Stichting Make a Memory: veelzijdige informatie die liefde, moed en kracht wil geven aan ouders na het overlijden van hun kind.


TweelingEngeltjes

Online contactgroep voor en door ouders van een overleden tweeling.


NVP

Bestand met zoekfunctie voor het vinden van psychotherapeuten van de NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie), wetenschappelijke beroepsvereniging met tevens algemene informatie over psychotherapeuten.


NFG

Bestand met zoekfunctie voor het vinden van een therapeut van de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg), een onafhankelijke belangenbehartigingsorganisatie voor professionals werkzaam in het complementaire psychosociale werkveld.


Miskraambegeleiding Nederland

Miskraambegeleiding Nederland is er voor de optimale begeleiding van vrouwen met een miskraam.


LSV

Bestand met zoekfunctie voor het vinden van rouwtherapeuten, professionele rouwbegeleiders en vrijwillige rouwzorgers. LSV (Landelijk Steunpunt Verlies) is een post-HBO opleiding die opleidt tot rouw- en verliesbegeleiders.


Land van Rouw

Bestand met zoekfunctie voor het vinden van professionele rouwbegeleiders en verliesconsulenten. Land van Rouw is een post-HBO opleiding die opleidt tot rouwbegeleider en verliesconsulent.


EMDR therapeuten

Bestand met zoekfunctie voor het vinden van EMDR-therapeuten (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en informatieve site met uitleg over EMDR.


Buro Nazorg

Bestand met zoekfunctie voor het vinden van professionele verlies- en rouwbegeleiders.Biedt gecertificeerde basistrainingen en opleidingen voor professionals die te maken hebben met verlies.


De Verloskundige

Informatieplatform van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) met uitleg hoe de verloskundige voor, tijdens en na je zwangerschap een zwangerschap begeleidt.


DeGynaecoloog

Informatieplatform in elke levensfase van de NVOG (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie).


Kenniscentrum Kraamzorg

Informatie over de inhoud van het beroep van de kraamverzorgende.


KNOV

Informatie over de Koninklijke Nederlandse Organisatie van en voor Verloskundigen.


LKPZ

Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en zwangerschap is een gezamenlijk initiatief van professionals die werkzaam zijn binnen het gebied van psychiatrie en zwangerschap.


NBvD

Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s. Informatie over wat een doula is en een bestand met zoekfunctie voor een doula in de buurt.


NVK

Informatie over de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.


NVOG

Informatie over de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie.


Anencephaly.info

Informatie, ervaringen en research van en door ouders over anencephaly.


Care4Neo

Organisatie die belangen behartigt voor ouders met een couveusekindje.


Erfelijkheid.nl

Geeft via site en brochures informatie over erfelijkheid en de gevolgen daarvan.


Freya

Vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.


Hellp Stichting

Stichting Hellp is een patiëntenorganisatie die helpt bij het vinden antwoorden op vragen rondom PE/HELLP. Ook lotgenotencontact.


Hoe?Verder

Informatie over het al dan niet voortzetten van een gewenste zwangerschap.


Ouders van Wiegedoodkinderen

Oudervereniging voor ouders die met wiegedood te maken krijgen.


Stichting Bevallingstrauma

Stichting Bevallingstrauma informeert en stimuleert onderzoek over PTSS na de bevalling.


Er zijn in Nederland verschillende uitvaartbegeleiders gespecialiseerd in baby- en kinderuitvaarten. Ouders hebben vaak ook goede ervaringen met uitvaartbegeleiders die hier niet gespecialiseerd in zijn. Ga af op je (telefonische) eerste indruk en je gevoel hierbij. Onderstaand een overzicht van uitvaartbegeleiders die zich gespecialiseerd hebben in baby- en kinderuitvaarten.

Babyster Uitvaartzorg

Regio Noord-Holland en Zuid-HollandCarla van der Burg

Regio Groningen.


De Kleine Ster

Regio Zuid-Holland.


De Schelp

Regio Zuid-Holland.


De Wending

Regio Utrecht.


Erna Jansen

Regio Friesland.


Fender Uitvaart.

Regio Friesland.