“Ondertussen kon ze het hartje nog steeds niet vinden. Ik zei direct: ‘Bel het ziekenhuis maar, we gaan nú die kant op.’ Ivo en ik renden naar de auto en reden plankgas naar het ziekenhuis. Ons bezoek was al aangekondigd en ik werd een kamer binnengebracht. Daar keek een assistent, maar ook zij kon geen hartslag vinden. Ik riep overstuur: ‘Ik wil nú een echte dokter!’ Uiteindelijk kwam er een gynaecoloog. Ze zocht hopeloos naar de hartslag, maar zei toen: ‘Mevrouw, er is geen hartslag, uw zoon is overleden.’ Natuurlijke bevalling ‘Ik dacht alleen maar: dit kán niet waar zijn. Tegelijkertijd zag ik in haar ogen dat het echt zo was. ‘Maar ik ga vandaag met verlof! Ik heb alle tijd!’ riep ik.”

Model, auteur en ondernemer Chrissy Teigen en zanger John Legend verloren onlangs hun zoontje kort na de bevalling. Stille Levens’ bestuurslid Beppy vertelt naar aanleiding hiervan in Viva over de liefde voor en het afscheid van haar eerstgeboren zoon Danté. Danté’s welkom was in doodse stilte: aan het begin van Beppy’s zwangerschapsverlof bleek hij in haar buik te zijn overleden.

Lees het volledige interview via deze link. 

Interview in Viva 53 (2020). Tekst Karin Broeren Foto Dirk-Jan van Dijk.

 

Stille Levens

Over Stille Levens

Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte verschijnt regelmatig in de media. Bewustzijn over het onderwerp babysterfte, behartiging van de belangen van ouders die te maken krijgen met het overlijden van een baby en bekendheid over de werkzaamheden en de deskundigheid van Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte worden hierdoor goed zichtbaar.