Nieuwsblad Maassluis: Woorden van troost bij stilgeboorte.

Als kersverse ouders ga je geboorteaangifte doen. Een feestelijk moment waarbij je de bij de Gemeente Maassluis een leuke attentie ontvangt. Maar wat als je aangifte komt doen van een stilgeboren kindje?

Toen de Maassluise moeder Ilze Philippa aangifte ging doen van de geboorte van haar zoon Novan ervaarde ze wat een schril contrast dit was in vergelijking met een eerdere aangifte van haar stilgeboren zoon Fender. Ze gaf deze ervaring door aan de Gemeente Maassluisen die vonden meteen dat dit anders kon.

Zij vroegen stadsdichter Marleen Opschoor of zij een passend gedicht wilde maken. Ouders die vanaf nu een stilgeboren kindje komen aangeven krijgen dit gedicht mee. Op een kaart met een houdertje om het ergens een mooi plekje te geven.

Eind maart werd in het stadhuis het eerste exemplaar overhandigd aan Ilze en dankbaar door haar in ontvangst genomen. Het is goed om te weten dat per 4 februari 2019 de wet is aangepast waardoor op verzoek van een ouder de stilgeboren baby (ongeacht de zwangerschapsduur) op de persoonslijst van de ouders kan worden opgenomen, ook met terugwerkende kracht. Meer informatie is terug te vinden op www.stillelevens.nl.

dag van de stilgeborenen mijmertijd sterrenkind

© Maarleen Opschoor, Stadsdichter Maassluis
Mijmertijd

Meer weten over geboorteaangifte en BRP registratie? Klik hier:

Geboorteaangifte & Naamgeving

BRP-registratie

 

Stille Levens

Over Stille Levens

Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte verschijnt regelmatig in de media. Bewustzijn over het onderwerp babysterfte, behartiging van de belangen van ouders die te maken krijgen met het overlijden van een baby en bekendheid over de werkzaamheden en de deskundigheid van Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte worden hierdoor goed zichtbaar.