5-9
Deze oproep is gesloten. Het UMCG heeft voldoende reacties ontvangen. Ontzettend bedankt voor de vele aanmeldingen!
Warme groet, team Stille Levens.

Help mee met het ontwikkelen van de landelijke richtlijn perinatale palliatieve zorg voor zorgverleners door het delen van jouw ervaring.

Het UMC Groningen (UMCG) is op zoek naar ouders uit heel Nederland:

Gewijzigd bericht: Er wordt enorm veel gereageerd, waarvoor heel veel dank! Er zijn inmiddels ruim voldoende aanmeldingen ontvangen van ouders die hebben moeten besluiten tot zwangerschapsafbreking voor 24 weken zwangerschap. UMCG is nu alleen nog op zoek naar ouders die ná 24 weken en vlak na de geboorte te horen hebben gekregen dat hun baby zeer waarschijnlijk zou gaan overlijden.

Jouw ervaring kan het verschil maken.

Heb jij tussen 2019 en 2024 na een zwangerschap van 24 weken en/of kraamtijd meegemaakt waarbij het bijna zeker was dat jouw baby in de buik of kort na de geboorte zou overlijden? De onderzoekers van het UMCG willen jouw verhaal horen.

Het UMCG ontwikkelt, in samenwerking met het LUMC en Palliatieve zorg Nederland (PZNL), een landelijke richtlijn voor perinatale palliatieve zorg. Dit is de zorg voor ouders en baby’s waarbij tijdens de zwangerschap of vlak na de geboorte een aandoening bij de baby wordt gezien, waar de baby aan zal overlijden. Jouw ervaringen zijn cruciaal om deze zorg te verbeteren.

Doe mee aan een interview en deel met hen wat er goed ging in de zorg en wat (nog) beter kan. Je kunt kiezen voor een digitaal gesprek of een persoonlijke afspraak. Het duurt ongeveer 60 minuten en alles wordt volledig anoniem verwerkt.

Samen maken we de zorg beter voor toekomstige gezinnen.

Meer informatie is te vinden in de informatiebrief
Er zijn inmiddels voldoende aanmeldingen van ouders waarvan de zwangerschapsduur onder 24 weken was en tot afbreking hebben moeten besluiten.
Graag alleen nog aanmelden via deze link als je het verdrietige bericht ná 24 weken zwangerschap óf na de geboorte te horen kreeg.

Heb je nog vragen?
Dit onderzoek wordt gedaan door een team van onderzoekers en dokters uit het UMCG.
 

Oproep UMCG deelname onderzoek: Stille Levens heeft deze oproep tot medewerking aan het onderzoek op verzoek van het UMCG geplaatst.

*Extra informatie:

Wat is een richtlijn?
Een richtlijn is een document met adviezen en regels voor zorgverleners. Het helpt hen om te weten wat ze moeten doen in verschillende situaties. Richtlijnen zijn gebaseerd op de nieuwste kennis en ervaringen, zodat zorgverleners de beste zorg kunnen geven. Ze zorgen ervoor dat iedereen in Nederland dezelfde goede zorg krijgt, ongeacht waar je bent

Waarom een richtlijn?

  • Goede zorg: Ze helpen zorgverleners om de beste zorg te geven.
  • Gelijke zorg: Iedereen krijgt dezelfde kwaliteit van zorg, waar je ook bent.
  • Duidelijkheid: Zorgverleners weten wat ze moeten doen.
  • Veiligheid: Zorg wordt veiliger voor patiënten.
  • Vertrouwen: Patiënten weten wat ze kunnen verwachten.

Voor wie is de richtlijn perinatale palliatieve zorg?
Deze richtlijn is bedoeld voor verschillende zorgverleners die zorgen voor nog ongeboren baby’s en pasgeborenen en hun families.
Dit zijn onder andere:

  • Verloskundigen: Zij begeleiden de zwangerschap en bevalling.
  • Gynaecologen: Zij zorgen voor de medische begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling.
  • Neonatologen: Zij zijn gespecialiseerd in de zorg voor pasgeborenen, vooral als ze extra zorg nodig hebben.
  • Kinderartsen: Zij zorgen voor de algemene medische zorg van pasgeborenen.
  • Verpleegkundigen: Zij bieden dagelijkse zorg en ondersteuning.
  • Psychologen en maatschappelijk werkers: Zij bieden emotionele en sociale steun aan de families.
  • Geestelijk verzorgers: Zij bieden spirituele steun aan de families.

Al deze zorgverleners werken samen om ervoor te zorgen dat zowel ongeboren baby’s als pasgeborenen en hun families medische zorg en emotionele en sociale steun krijgen.

StilleLevens

Over StilleLevens

Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte werkt regelmatig mee aan onderzoek over babysterfte en haar impact. Onderzoek naar babysterfte en haar impact is één van onze doelstellingen