Home ˒ Informatie

Informatie

Als je baby overlijdt, dan voelt dat als het meest ingrijpende verlies dat je als ouder kunt meemaken. De pijn is onbeschrijfelijk diep. Je bent enorm verdrietig en tegelijkertijd kan het allemaal heel onwerkelijk voelen. Weg is je toekomstbeeld. Je zit waarschijnlijk vol met allerlei vragen, zoals: waarom is mijn baby overleden? Had dit voorkomen kunnen worden? Hoe kom ik hier ooit overheen?

Wat de oorzaak ook is, overlijden in de buik, overlijden (kort) na de geboorte of overlijden door het beëindigen van een gewenste zwangerschap, elk verlies tekent het verdere leven van ouders.

Keuzes maken

Als je baby overlijdt, is dit een verlies waarop je je bijna niet kunt voorbereiden. Er komt in een korte tijd heel veel op je af. Wat moet je beslissen? Wat moet je regelen? Wat kun je verwachten? Wij geloven dat ouders heel goed in staat zijn om keuzes te maken zolang de mogelijkheden aan keuzes duidelijk zijn. Soms is het fijn om geadviseerd te worden door zorgverleners. Soms lukt het om in kleine kring tot keuzes te komen. Bij Stille Levens kun je informatie vinden die kan helpen om keuzes te maken die voor jou goed voelen.

Brochures

Stille Levens heeft 14 brochures geschreven om ouders te informeren en te ondersteunen. Deze brochures zijn samengesteld door ervaringsdeskundigen, (geboortezorg)professionals en journalisten. Je kunt de brochures gratis downloaden of per e-mail ontvangen. Stille Levens biedt deze brochures zonder kosten aan. Wij vinden namelijk dat alle informatie bij het overlijden van een baby, centraal en kosteloos te vinden moet zijn.

Bekijk hier onze Stille Levens brochures en voorbeeldbrieven voor naasten en voor collega's/je werkgever.