Home ˒ Steun

Steun

Als je baby overlijdt, moet je op de een of andere manier zien om te gaan met dit enorme verlies en verdriet. Het is belangrijk om hierbij steun te krijgen. Wij weten dat als geen ander. Er is niet altijd een vertrouwd iemand in de buurt die een soortgelijk verlies heeft ervaren. Terwijl er juist vaak behoefte is om deze ervaring te delen met een ouder die hetzelfde heeft meegemaakt: een ervaringsdeskundige, een lotgenoot. Iemand die in jaren wat verder staat in het verwerken van het verdriet en de rouw. Herkenning en zien dat je niet de enige bent is één van de krachtigste eigenschappen van steun. Of dit nu online is of door een persoonlijke ontmoeting, dat maakt vaak niet uit.

Professioneel getrainde ervaringsdeskundigen

Vanaf begin 2019 kun je bij Stille Levens terecht voor steun via e-mail. Deze steun wordt gegeven door professioneel getrainde vrijwilligers, die ook ervaringsdeskundigen zijn. Dit steunteam heeft een training gevolgd van gecertificeerde en ervaren trainers op het gebied van online hulpverlening en rouw.

Begrip en inlevingsvermogen

Voor de ervaringsdeskundigen is het een aantal jaren geleden dat hun baby is overleden. Door hun ervaring en de training zijn ze in staat om ouders, die hun baby hebben verloren, steun te geven. Online steun kan een goede manier zijn om gedachten te ordenen, gevoelens te delen of om vragen te stellen. Of je nu mailt om advies, hulp of om je verhaal kwijt te kunnen: het Stille Levens Steunteam heeft altijd tijd voor je en is vol begrip en inlevingsvermogen. De ervaringsdeskundigen kunnen je ook op weg helpen bij vragen over praktische zaken.

Vertrouwelijk

Onze ervaringsdeskundigen gaan vertrouwelijk om met alle informatie die zij krijgen. De informatie die jij met hen deelt, wordt op geen enkele manier gedeeld met anderen. Bij het noteren van persoonlijke gegevens hanteren wij ons privacyprotocol.

Ik wil steun

Of je nu mailt om advies, hulp of om je verhaal kwijt te kunnen: het Stille Levens Steunteam heeft altijd tijd voor je en is vol begrip en inlevingsvermogen. De ervaringsdeskundigen kunnen je ook op weg helpen bij vragen over praktische zaken.

Wil je ondersteund worden? Laat je gegevens hier achter en we nemen daarna contact met je op.

  Ik ben ouder van

  meisjejongen

  Overleden op

  Zou je iets over je persoonlijke situatie kunnen vertellen en aangeven waarmee wij je kunnen ondersteunen?

  Ik ben zorgverlener ja

  Ik geef toestemming aan Stille Levens mijn gegevens te gebruiken om mij actief te benaderen.

  Bij het verzamelen van persoonlijke gegevens hanteren wij ons privacyprotocol

  Ik wil steun geven

  Is het overlijden van je baby al een aantal jaren geleden en wil je andere ouders steunen? Meld je dan aan als vrijwilliger. Wij zorgen voor een professionele training door gecertificeerde trainers op het gebied van online hulpverlening en rouw.

   Hoeveel uur per maand ben je beschikbaar ? *

   Waarom wil je vrijwilliger worden ? *

   Ik ben ouder van *

   Overleden op

   Bij het verzamelen van persoonlijke gegevens hanteren wij ons privacyprotocol