Home ˒ Over ons ˒ Missie

Missie

De missie van Stille Levens: ouders die door babysterfte getroffen worden te helpen, op de beste manier en vanuit gebundelde krachten.

Babysterfte: wat is dat eigenlijk?
De sterfte rond de geboorte van een baby heet in de geboortezorg perinatale sterfte. Elke dag wordt er in Nederland door 3 à 4 paar ouders afscheid genomen van een baby. Voor meer informatie over babysterfte zie cijfers en statistieken.

Wij geloven in de kracht van ouders
Stille Levens gelooft in de kracht van ouders. Kracht om uiteindelijk de zeer ingrijpende gevolgen van het overlijden van een baby te verweven in het nieuwe leven. Stille Levens helpt deze kracht te ontwikkelen en helpt bij het herstelproces. Dat doen we door informatie te delen en door steun te geven, toegepast op individuele situaties. Wij zijn er voor ouders. En wij zijn er ook om onze kennis over babysterfte te delen met mensen in de omgeving van ouders (grootouders, familie en vrienden, werkgevers). Ook zorgverleners bieden wij onze inzichten en ervaringen. Kennis en kunde, vanuit gebundelde krachten, door ouders en geboortezorgverleners.