Home ˒ Over ons ˒ Wie zijn wij ˒ Ambassadeurs

Ambassadeurs

Onze ambassadeurs zijn bekende Nederlanders die allen zelf te maken hebben gehad met babysterfte. Zij hebben van een of meerdere baby’s afscheid moeten nemen. Ambassadeurs van Stille Levens zetten zich vrijwillig en belangeloos in voor onze organisatie en vragen waar mogelijk aandacht voor het onderwerp babysterfte.

Suzan Hilhorst

Suzan Hilhorst

Auteur & programmamaker | moeder van Sara* & Liv*

“De impact die het verlies van een kind heeft op een gezin is groot. Het taboe ook. Kennis delen geeft niet alleen (h)erkenning aan het verdriet van nabestaanden, het zorgt er ook voor dat de omgeving beter geïnformeerd is. Ik hoop dat Stille Levens antwoord kan geven op vragen die niemand durft te stellen. En vragen stelt waarop niemand nog een antwoord heeft.”

Suzan Hilhorst (1978) is auteur en programmamaker bij BNNVara en moeder van Nils, Sara* en Liv*. Haar dochters overleden aan een nog onbekende metabole ziekte. Beide meisjes werden een paar weken na hun geboorte ziek. Dochter Sara verbleef vijf weken op de intensive care. De artsen stonden voor een raadsel. Ze wisten niet wat Sara mankeerde en zagen alleen een hart dat faalde. Sara herstelde niet en overleed uiteindelijk. Omdat Suzan en haar familie verder gezond zijn, leek het de artsen niet waarschijnlijk dat Sara’s ziekte erfelijk was. Er was geen medisch bezwaar tegen een derde zwangerschap en ruim een jaar later werd Liv geboren. Ook zij leek gezond, maar werd na twee weken ernstig ziek. Ze overleed nog dezelfde dag. Na vele onderzoeken is er nu meer duidelijk over deze grillige ziekte. Suzan schreef het boek ‘Sara en Liv’ over haar dochters. Een boek dat zeer goed ontvangen werd. In 2018 verscheen bij uitgever Hollands Diep haar debuutroman Eclips. Suzan is te zien in het programma ‘Kijken in de ziel – de achterblijvers’, uitzending 2 januari 2017.
Foto door John Voermans

Roos Schlikker

Roos Schlikker

Columniste & auteur | moeder van Liv*

“Toen ik was bevallen van Liv had ik veel behoefte aan een plek waar ik informatie kon krijgen over baby’s die in de buik waren overleden. Het verdriet was zo groot en overweldigend dat het een enorm zware belasting was veel zaken zelf uit te moeten zoeken. Ik hoop dat Stille Levens een centrale plaats is waar ouders met vragen omtrent baby’s die overlijden kort voor of na de geboorte terecht kunnen.”

Roos Schlikker (1975) begon als journalist bij een financieel tijdschrift maar kon na twee jaar geen stropdas meer zien. Daarna schreef ze jarenlang interviews en reportages voor diverse kranten en tijdschriften. Sinds drie jaar heeft ze een wekelijkse column in het Parool. Ook heeft ze een column in Kek Mama, Intermediair en Libelle. Ze is regelmatig tafeldame bij DWDD en schuift vaak aan bij Radio 1. Roos werd een bekend gezicht door deelname aan Wie is de Mol. Naast haar columns schrijft Roos voornamelijk fictieverhalen. Ze schreef onder meer de scripts van de comedyserie Bitterzoet voor LINDA.TV en, samen met Erris van Ginkel, het toneelstuk ‘Hart tegen Hart’. Van haar hand verscheen ook een columnbundel en een roman ‘Huisje, boompje, beestje’. Roos is moeder van haar zonen Róman en Miró en dochter Liv*. Ze heeft zich samen met Natasja Geyteman, Jeannette Rietberg en Mieke Maliepaard ingezet voor de wetswijziging van registratie doodgeboren kinderen in de Basisregistratie personen (BRP) en voor de aanpassing van de geboorteakte voor doodgeboren kinderen. En met succes! Na een petitie van meer dan 80.000 handtekeningen en vele gesprekken met de betrokken ministers, is in september 2016 besloten over te gaan tot wetswijziging: vanaf eind 2018 krijgen ouders de keuze om hun doodgeboren kind te laten bijschrijven in de BRP. Eén van de columns van Roos over haar dochter Liv is hier te lezen.

Linda Steenland-Egging

Linda Steenland-Egging

ex Miss Nederland | moeder van Jackie*

“Ik hoop dat Stille Levens helpt het taboe te doorbreken dat er nog altijd rust op het verlies van een baby. Erkenning is het sleutelwoord. Een baby dragen en ontvangen schept een hele sterke band. Ook na het overlijden zal er altijd een lijntje blijven. Deze lijn reikt tot in de hemel. Mijn dochter is altijd bij mij en dat is een gevoel dat ik graag wil delen.”

Op 21-jarige leeftijd werd Linda Steenland-Egging (1970) gekozen tot Miss Limburg, en daarna tot Miss Nederland. Een deelname aan de Miss World-verkiezing en vele reizen en modellenwerk volgde. Linda trad op in shows van Paul de Leeuw, de Staatsloterij-show, en in tv-reclames. Ze heeft 11 jaar lang een succesvol modellen en organisatiebureau geleid gespecialiseerd in modeshow-producties. In 2009 verhuisde ze met haar man en zoon Dean naar Florida. Na een zwangerschap van 33 weken is daar haar dochter Jackie* in de buik overleden. Linda woont sinds kort weer in Nederland. Binnen de expat-gemeenschap is ze een enthousiast vrijwilliger op de internationale school van haar zoon. Linda wil haar werkzaamheden als manager en coach weer oppakken om, samen met haar ervaring in Amerika, mensen te helpen. Linda is te zien in het programma ‘Mooiste meisje van de klas’, uitzending van 8 mei 2017

Ellemijn Veldhuijzen van Zanten

Ellemijn Veldhuijzen van Zanten

Actrice | moeder van Jasmijn*, Tijgertje* en Quinten*

"Stille Levens is van groot belang, omdat ik na de dood van mijn eerste kind pas ontdekte hoeveel “lotgenoten” er in mijn directe omgeving waren. Veel mensen durven toch nog steeds niet vrijuit te spreken over babysterfte. Terwijl je kind je kind is. De dood verandert daar niets aan. Iedereen moet daarvan doordrongen worden. Dat er een kind is geweest. Daarbij hoort niet alleen rouw, maar ook trots en oneindig veel liefde die dwars door alles door blijft groeien.”

Ellemijn Veldhuijzen van Zanten (1968) werd bekend als actrice bij onder andere meer ‘Rozengeur en Wodka Lime’ en ‘Zonder Ernst’. Ze is de trotse moeder van dochters Jasmijn*, Tijgertje* en zonen Victor, Boaz, Quinten* en Pablo. Momenteel is zij fulltime moeder en geniet intens van klein #GROOTgeluk. In haar juweeltjes van stukken die ze schrijft op Facebook gebruikt zij de hashtag #GROOTgeluk waaruit haar levenskracht en moed blijken. Ellemijn is te zien in het programma 'Recht uit het hart’, uitzending van 27 december 2013:

Anja Dalhuisen

Anja Dalhuisen

Zangeres, auteur en ontwerper | moeder van Boris*

“Het gat dat achterblijft na het verlies van je kind is enorm en heeft blijvend verzorging nodig. Stille Levens kan daar op een professionele en liefdevolle manier aan bij dragen door onder andere kennis en verhalen van lotgenoten te delen. Ook kan Stille Levens onwetenden leren over het verlies van een baby rond de geboorte, zodat het nog steeds heersende onbegrip minder wordt. De liefde voor je kind is groter dan alles, ook na de dood, en daarom is erkenning van groot belang.”

Anja Dalhuisen (1983) werkt als zangeres, auteur, ontwerper en organisator. Diverse werkzaamheden, maar met een grote overeenkomst; Delen. Om de wereld mooier te maken en omdat het eigenlijk als 'vanzelf' gaat. Delen als een tweede natuur, het liefst zo puur en echt mogelijk. Ze woont in Hardenberg samen met haar man Ad en is moeder van Boris* en Babet. Anja deed in 2012 mee aan ’The Voice of Holland’ waar ze eindigde in de kwartfinales, en treed nog met enige regelmaat op samen met haar man als ‘300 Miles’. In april 2016 bracht ze haar single 'Things I've seen' uit waar ze nog steeds heel trots op is. Ze blogt over het leven na het verlies van haar stilgeboren zoon, en schreef het boek ‘Lieve Boris’. Ook onderhoudt ze een webshop met artikelen rondom het verlies van een kind. Momenteel werkt ze onder andere aan nieuwe boeken binnen het thema ‘Zorgen voor je verdriet’.