Home ˒ Over ons ˒ Wie zijn wij ˒ Logo en illustraties

Logo en illustraties

Beeldmerk

Het logo van Stille Levens verbeeldt de eeuwig blijvende liefde en het leven dat voor altijd ingrijpend is veranderd door de baby die aanwezig blijft in afwezigheid.

Illustraties

De illustraties in onze brochures en op de website zijn gemaakt door Mariëtte Ciggaar. Mariëtte (1969) volgde de Regieopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten. Na haar opleiding maakte ze professionele theatervoorstellingen. Vanaf 2004 schrijft zij boeken, voor zowel volwassenen en kinderen. Pas sinds enkele jaren houdt zij zich weer bezig met een oude liefde: het creëren van illustraties.

Mariëtte is enthousiast over de start en het belang van Stille Levens. Niet in het minst omdat zij uit eigen ervaring weet hoe kwetsbaar je je kunt voelen als de dood in het leven van jezelf en van je kind komt. Achter elke illustratie hebben Mariëtte en Stille Levens een filosofie. Twaalf thema’s die horen bij het overlijden van een baby:

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Roos_rond.png

De roos en het lieveheersbeestje bij ‘Afscheid nemen van je baby’

De roos staat symbool voor de dood, waarbij de rood op een elegante en mooie manier iets onherroepelijks uitbeeldt. Het lieveheersbeestje is van oorsprong een symbool van vruchtbaarheid en geluk in de liefde. Omdat ouders naast het grote verdriet ook de diepe trots en liefde voelen.

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Libelle_rond.png

De libelle bij ‘De uitvaart van je baby’

De libelle past bij een reis en vertrek vanwege het lichte, zwevende karakter van dit dier. Het symboliseert transformatie en flexibiliteit.

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Papaver_rond.png

De papaver bij ‘Onderzoek na overlijden van je baby’

Onvergankelijkheid, troost en eeuwige slaap worden uitgebeeld door de papaver. Een onderzoek na overlijden gaat uiteindelijk ook over acceptatie van wat is en vooral wat niet meer terug te draaien is.

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Steenmannetje_rond.png

Het steenmannetje bij ‘Je relatie na het verlies van je baby’

Het steenmannetje geeft het pad aan dat je op moet om je niet te laten verdwalen. Je relatie kan na het overlijden zwaar getoetst worden: stenen als symbolen voor standvastigheid.

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Paardenbloem_rond.png

De paardenbloem bij ‘Kinderen ondersteunen na verlies van je baby’

Er zijn bewust twee pluisjes blijven zitten en er is één pluisje weggevlogen. Het overlijden van een broertje of zusje heeft onmiskenbaar ook invloed op de andere kinderen in het gezin.

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Calla_rond.png

De calla bij ‘Informatie en steun voor grootouders’

De calla omdat deze bloem voor veel generaties symbool staat voor sterven, maar ook het is ook een symbool voor huwelijksgeluk. Grootouders zien het grote verdriet van hun kind dat verdriet heeft en zij willen niets liever dan hun kind weer gelukkig zien.

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Vlinder_rond.png

De vlinder bij ‘Voor familie en vrienden’

“Ik heb gekozen voor de vlinder in schoonheid en in verval. Om te laten zien wat een verlies is. Afgrijselijk en tegelijkertijd ook mooi, omdat het een grote diepere betekenis aan de kracht van je leven zal geven”.

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Lotus_rond.png

De lotus bij ‘Zwangerschap na verlies van je baby’

“De zwangerschap wordt door de lotus gesymboliseerd. De schoonheid en de zuiverheid die uit het moeras verrijst toont dat er iets goeds uit iets moeilijks en zwaars kan komen. Ook de symboliek van de vernieuwing van het leven en de wedergeboorte die bij de lotus hoort vind ik treffend”.

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Pauwenveer_rond.png

De pauwenveer bij ‘Voor vaders’

De pauwenveer gaat over trots, zelfvertrouwen en schoonheid, wat een vader nodig kan hebben om te voelen dat ook hij een plek in het verdriet mag hebben. Een verdriet dat niet alleen de moeder betreft.

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Kersenbloesem_rond.png

De Japanse kersenbloesem bij ‘Terug naar je werk na overlijden van je baby’

De Japanse kersenbloesem staat voor een nieuw begin, terug naar je werk, maar ook opnieuw onder de mensen zijn.

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Magnolia_rond.png

De magnolia bij ‘Informatie voor werkgevers’

Een werkgever heeft sterke principes, idealisme en nobelheid nodig. Deze worden door de magnolia gesymboliseerd. Een magnolia straalt ook zuiverheid uit. Een eigenschap die nodig is om een vader of moeder naar werk terug te laten keren na een ingrijpende gebeurtenis en veel verdriet”.

//www.stillelevens.nl/wp-content/uploads/Nautilus_rond.png

De nautilus bij ‘Verdriet van lang geleden’

De nautilus staat symbool voor verbinding met jezelf, je verleden en je omgeving. Het geheim van de nautilus zit in het binnenste en toont door de perfectie maatvoering onvoorwaardelijke liefde en acceptatie.