Home ˒ Over ons

Over ons

Stille Levens is er voor jou. Om je informatie en steun te geven. Omdat wij je begrijpen, vanuit onze eigen ervaringen. Maar ook vanuit jarenlange ervaring in de geboortezorg.

Als je noodgedwongen afscheid hebt moeten nemen van je baby, zoek je naar een manier om te herstellen van dit hele grote verdriet. Dat kan op eigen kracht, maar vaak is steun van buitenaf meer dan welkom. De periode direct na het overlijden van jouw baby gaat vooral over het voelen van veel verdriet en het verweven van dat hele grote gemis van je baby in je leven. Voor de meeste ouders is dit een haast onmenselijke opdracht. Jouw baby, die zo gewenst was, heeft voor altijd een stille plek in jouw gezin. De afwezigheid van jouw kind zal voelbaar blijven. Bij belangrijke momenten die je moet missen: zoals het eerste hapje, het eerste woordje, de eerste stapjes, de eerste keer naar school en ga zo maar verder, jouw kind blijft aanwezig in afwezigheid. Een stil leven.

Informatie en Steun

Wat voor informatie kun je van ons verwachten bij dit herstel? Stille Levens geeft informatie aan ouders die te maken hebben (of hebben gehad) met het verlies van hun baby. Voor veel situaties en problemen waar je als ouder tegenaan loopt, hebben we brochures gemaakt. Deze informatie is samengesteld door ervaringsdeskundigen en professionals. Ook voor zorgverleners hebben we informatie. Voor hen is het begeleiden van ouders die te maken krijgen met babysterfte geen gemakkelijke taak. Soms blijken zij niet voldoende in staat of ervaren om de juiste begeleiding te bieden. Stille Levens biedt daarom ook zorgverleners uitgebreide informatie.

Wat voor steun zou je kunnen helpen? Mensen in je omgeving kunnen een geweldige steun zijn bij het verlies van je baby. Maar ondanks je eigen veerkracht en de steun van familie en vrienden, kun je behoefte hebben aan (extra) ondersteuning van buitenaf. Dat kan zeker het geval zijn als het je ontbreekt aan een goed vangnet. Rouwen is namelijk een ingewikkeld proces dat voor elk mens weer anders is. Rouwen is een heel erg persoonlijk proces waarin een ieder zijn of haar eigen weg bewandelt. Soms zijn het verdriet en de gevolgen van het verlies simpelweg te groot en is steun heel erg welkom. De impact van het sterven van je baby kan zelfs zo groot zijn dat je lichamelijke en psychische klachten ontwikkelt. Die kunnen weer gevolgen hebben voor je gezondheid, je relatie, je werk en de contacten met mensen in je omgeving. Vanaf najaar 2018 biedt Stille Levens ouders online steun aan.