Ineens was het je vierde jaardag. En het besef dat het alweer 4 jaar geleden is dat je dood geboren werd. Vier jaar geleden dat er zoveel liefde voor jou in ons leven kwam. Maar ook het besef dat het pas 4 jaar geleden is. Tijd kan raar aanvoelen, de ene keer lijkt het snel, de andere keer langzamer te gaan.

Verloren toekomst

Onze eerste zoon Arthur, zomaar ineens in mijn buik uit het leven gerukt. Je mocht jouw leven niet leven. Elke dag word je gemist en elk jaar vieren we jouw geboortedag. De periodes waarin het goed gaat wisselen zich af met wat meer donkere dagen. Er komt steeds meer licht in ons leven.

Toch trof deze 4e jaardag me onverwachts extra hard. Ineens het besef dat er nooit een eerste schooldag zou komen. Nooit een eerste zwemles. Nooit een … noem het maar op.
Zoveel mooie momenten die geen werkelijkheid mogen worden. Een verloren toekomst. Extra wrang misschien omdat ik nu besef wat het broertje en zusje die na jou kwamen wél mogen meemaken.

Tegelijkertijd groei je in mijn gedachten mee en heb ik een beeld van hoe je er nu uit zou hebben gezien. Op andere momenten zie ik je voor me zoals ik je alleen ken, als mooie baby. Ik koester het allemaal, je leeft jouw leven voort in mijn hart en gedachten. Jouw plek dicht bij mij.

In gedachten overlaad ik je met liefde en reis ik je met me mee.

Voor altijd geliefd, voor altijd gemist.

Over Kristel

Kristel Gosens is getrouwd met Robert en samen zijn ze de ouders van Arthur*. Hun geliefde zoon is aan het einde van een voldragen zwangerschap in de buik van zijn mama overleden. Arthur* is stil geboren in juni 2017. Arthur* heeft in 2019 nog een broertje gekregen en in 2020 een zusje.