Het kabinet bekijkt of er voor mensen die te maken krijgen met een miskraam of een doodgeboren kindje een paar dagen betaald verlof kan komen. Dat zei demissionair minister Koolmees maandag 12 april in de Kamer.

GroenLinks en SGP vinden dat zo’n regeling er moet komen. In Nieuw-Zeeland is vorige maand een wet aangenomen die stellen het recht geeft op drie dagen doorbetaald verlof na een miskraam of doodgeboorte. SGP en GroenLinks willen zo’n regeling in ons land ook.

Eerder zei het kabinet al te kijken naar een regeling voor rouwverlof. In dat onderzoek wordt nu ook bekeken of er iets geregeld kan worden voor mensen die getroffen worden door een miskraam of doodgeboorte.

Impact

GroenLinks Kamerlid Maatoug vindt het van belang dat het kabinet er alles aan doet om meer aandacht voor dit onderwerp te krijgen. “Mensen die dit meemaken durven dit vaak niet bespreekbaar te maken.” SGP-Kamerlid Stoffer spreekt van een ‘enorme impact’ wanneer een zwangerschap onverwacht eindigt in een miskraam of een kindje dat dood wordt geboren. Volgens het Kamerlid is het te begrijpen dat je bij zo’n ingrijpende gebeurtenis niet direct op de werkvloer kunt komen.

Het onderzoek gaat binnenkort van start en de uitkomsten worden voor het einde van het jaar verwacht.

Bron: NOS

 

 

 

Stille Levens

Over Stille Levens

Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte verschijnt regelmatig in de media. Bewustzijn over het onderwerp babysterfte, behartiging van de belangen van ouders die te maken krijgen met het overlijden van een baby en bekendheid over de werkzaamheden en de deskundigheid van Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte worden hierdoor goed zichtbaar.