Book Group: Kinderen - Algemeen

Sammie

Sammie

Sammie.

Een prentenboek over de stille geboorte van Sammie. Het liefdevolle en gelukkige gezin: mama Lotte, papa Freek en hun twee kinderen Fem en Guus, beleven samen fijne, maar ook heel verdrietige tijden.

Op een dag is mama zwanger. In deel een is Iedereen blij! Het wordt een heerlijke zwangerschap; de baby groeit goed en wordt nu al omringd door veel liefde en warmte. Wat is de baby welkom! Iedereen kijkt uit naar de komst van de kleine. In deel twee krijgt het gezin een trieste mededeling te verwerken. Geluk slaat plotseling om in intens verdriet. Het gezin is ontroostbaar. Samen proberen ze dit verdriet zo goed mogelijk te verwerken. Sammie werd stil, maar in liefde geboren. Ze heeft in alle harten een onuitwisbaar plaatsje verworven!

Link: Klik hier om Sammie te kopen
lees meer...
Een doos vol herinneringen

Een doos vol herinneringen

Een doos vol herinneringen.

Kleine Beer krijgt een klein zusje, daar kijkt hij erg naar uit! Maar even later hoort hij dat baby Bel is doodgegaan. Iedereen is verdrietig, en het is tijd om afscheid te nemen. Kleine Beer wil graag herinneringen aan zijn babyzusje bewaren, maar hoe verzamel je herinneringen aan iemand die niet oud is geworden? Gelukkig komt Kleine Beer na een bezoek aan oma op een goed idee. Een warm prentenboek dat troost kan bieden aan families die een kindje verliezen. Voor iedereen vanaf 5 jaar.

 

Link: Klik hier om Een doos vol herinneringen te kopen
lees meer...
Sterrenkind

Sterrenkind

De hoofdpersoon in Sterrenkind heeft een bijzondere broer. Elke avond kijkt ze naar hem: hij is de stralendste ster in de nacht. In haar dromen spelen ze samen, tot de ochtend aanbreekt en ze terugkeert naar het gewone leven.

Debora d’Hont-Dieleman gebruikte haar eigen ervaring als sterrenmoeder om een prachtig prentenboek te schrijven voor elk kind met een sterrenbroertje of -zusje: een kindje dat misschien niet op aarde voortleeft, maar toch zeker in de harten van familie. Ze geniet dagelijks van haar prachtige dochter, maar het gemis van haar eerstgeboren zoontje is groot. Hij is in 2018 stil geboren.
Amber Moonen verbeeldde het verhaal op sprookjesachtige wijze. Een prentenboek dat troost biedt – of, als je het verhaal erachter niet kent, een wereld om in weg te dromen…

De wereld van ouders die hun baby onverwachts verliezen stort in. Steun, begrip en hulp is dan ontzettend belangrijk. Daarom is een deel van de opbrengst van dit boek bestemd voor Stille Levens.

Link: Klik hier om het boek te kopen
lees meer...
Dood zijn, is dat voor altijd?

Dood zijn, is dat voor altijd?

Schrijfster Lies Scaut is psychotherapeut en heeft veel kennis over kinderen en rouw. Voor dit boek heeft ze vragen van kinderen over de dood verzameld. Ze heeft deze zo open en eerlijk mogelijk proberen te beantwoorden. Het resultaat is een prachtig boek met harde kaft, mooi geïllustreerd door Isabelle Geeraerts. De vragen zijn verdeeld over een aantal thema’s rondom de dood. Uiteraard de dood zelf, maar ook bijvoorbeeld redden, afscheidsdienst, emotie, verder gaan. Een kind kan dit boek zelf lezen als het met vragen zit. Maar je kan natuurlijk ook met het kind lezen. Kinderen worden in het boek steeds geadviseerd vooral met ouders of een andere volwassene te praten over hun vragen. Het boek bevat op het einde nog een heel mooi informatief gedeelte met een woordenlijst voor moeilijke woorden en een lijst met helpende boeken en websites. Bij de leesboeken staat over welk overlijden het gaat (welk familielid of manier van overlijden) en voor welke leeftijd het boek geschikt is. De websites zijn zowel Nederlands als Vlaams. De teksten zijn wel typisch Vlaams geschreven.

lees meer...
Vallende veertjes

Vallende veertjes

Het boek vallende veertjes gaat over Ama en Oya. Beide meisjes gaan op zoek naar hun verloren zusjes. Waar moeten ze beginnen? Begint je verhaal bij de geboorte? Of daarvoor al? Ama en Oya hebben beiden een zusje verloren. Ama is geboren nadat haar zusje is overleden en is een regenboogbaby. Oya is de helft van een tweeling; haar tweelingzus is overleden. Vallende veertjes is rijk geïllustreerd en geeft de mogelijkheid om samen er over door te praten. Het boek is geschikt voor de leeftijd van 9-99 jaar.

lees meer...
Er was eens een zieltje

Er was eens een zieltje

Dit bijzondere kinderboek gaat over een Zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar de aarde gaat maken. Wat gaat daar allemaal aan vooraf en hoe is het voor een ziel om in een mensenlichaam geboren te worden en op aarde te leven. En hoe ervaart een ziel het sterven oftewel de terugkeer naar Huis. Je wordt door het Zieltje meegenomen op haar grote avontuur en het is een wonderbaarlijke reis vol verrassingen!

lees meer...
Ik geef je mijn hart

Ik geef je mijn hart

Een uniek sprookje. De betoverende oosterse sfeer, het filosofische verhaal en de bijzondere illustraties en vormgeving maken dat dit boek ontroert en troost, dat warmte en beschutting zal geven. Op een dag krijgt Yuto een bijzonder kistje van een oude meneer, die zegt: “In dit kistje zit alles wat je nodig hebt.’ Thuis krijgt Yuto het kistje niet open. Als hij de volgende dag op zoek gaat naar de oude man, is hij nergens meer te vinden. In de nacht voor zijn zevende verjaardag droomt Yuto van hem en blijkt de volgende dag dat het kistje geopend is en een hartvormige pit bevat. Yuto plant de pit, die uitgroeit tot een boom. De boom wordt Yuto’s beste vriend en heeft veel invloed op zijn verdere leven; hij ontmoet er zijn vrouw en zijn zonen spelen rond de boom. Aan het eind van zijn leven geeft Yuto op zijn beurt het kistje aan een jongetje dat naast hem komt zitten onder de boom. Geschikt voor alle leeftijden.

lees meer...
De gids over rouwende kids

De gids over rouwende kids

Het is moeilijk om te zien dat een kind verdriet heeft om het verlies van een dierbare. Je zou het verdriet het liefst wegnemen. Dat kan niet. Maar je kunt het kind wel zo goed mogelijk steunen en begeleiden. Hoe je dat doet, staat beschreven in deze praktische gids. De 80 heldere tips laten je zien hoe je het best kunt omgaan met (het verdriet van) het kind. Een kort en bondig hulpmiddel voor ouders, leerkrachten en alle anderen die in hun omgeving met rouw te maken hebben.

lees meer...